Windows Server

Windowsservrar sitter oftast på skyddade nätverk och servar interna tjänster mot organisationen som t.ex. Active Directory (central inloggning, katalogtjänst m.m.) eller Exchange (mail). De används betydligt mer sällan för att köra webbsajter på eftersom CMS som är skrivna i PHP är just nu är väldigt vanliga på marknaden. Det går utmärkt att köra PHP under IIS ovanpå Windows också, men det finns sällan någon större anledning att slösa bort licenser på detta när de flesta Linuxdistributioner finns tillgängliga utan kostnad.

För interna applikationer så som accesskontroll, filservrar, mailservrar, intranät, stora databaser, ekonomisystem, etc. så är Windows en välanvänd plattform hos de flesta företag. Det är mycket vanligt att man använder Active Directory som en central punkt för alla användarkonton så att man slipper hantera dessa per system, något som även de mest outsourcingsugna bolagen kan ha lokala servrar till.

ASP.NET är ett väldigt populärt språk för webbapplikationer, framförallt är det väl använt för bland annat e-handel. Det är enkelt att utveckla i, men desto jobbigare att drifta på ett tillförlitligt sätt, än mer att bygga tillgänglighet med.

Synotio kan hjälpa er med både arkitekten och driften för en lösning som involverar Windows, Linux, eller en kombination av båda två. Vi har även möjlighet att bistå med hjälp för licenseringsfrågor kring Microsofts plattformar, eller ta hand om den biten helt.

Kontakta oss idag för mer information!